Ervaringen

Coaching

Tarieven

Contact

Wie ben ik?


Vitalent Coaching

info@vitalentcoaching.nl

tel. 06 10 67 49 54

maria van melis

ERVARINGEN

Ik zou Maria aan iedereen aanraden als coach! Maria is een heel prettige coach, omdat zij heel goed kan luisteren, veel vertrouwen wekt, enthousiast is en ze geeft je veel nieuwe inzichten/handvatten waar je echt iets mee kunt in je werk/leven.

Jeroen, Financial Controller


Maria van Melis

      info@vitalentcoaching.nl          06 10 67 49 54

Voordat ik naar Maria ging was ik vaak bezig met verwachtingen van anderen. Wilde ik het vooral voor anderen perfect doen en daarmee vanuit hun bevestiging krijgen voor mij als persoon en mijn handelen. 

Toen ik bij Maria kwam ervaarde ik meteen een veilige omgeving en een klik, wat er voor zorgde dat ik open durfde en kon zijn over waar ik tegen aan liep.

Het voelt in het begin wat vreemd om met delen van je onbewuste in contact te komen, maar ook daar helpt Maria goed door niet te oordelen en de juiste vragen te stellen. Hierdoor komen de antwoorden vanzelf.

Door aan het einde van de dag na te gaan of er sprake was van oud gedrag of nieuw gedrag krijg je een heel goed beeld van wat onbewust al beter gaat en krijg je steeds meer vertrouwen door deze successen op te merken en terug te lezen. Dit was voor mij erg belangrijk, met name omdat ik voorheen ook wel hulp had gezocht maar het dan vaak draaide om bewust dingen anders te willen doen. Dit lukte dan niet (altijd) waardoor ik teleurgesteld raakte. De methodiek bij Maria zorgt er voor dat het onbewuste dit overneemt en het dus 'vanzelf'  gaat. 


Kortom ik raad deze coach-methodiek zeker aan voor andere mensen die negatieve gevolgen ervaren van hun perfectionisme en bevestigingsdrang.


L.Toen ik bij Maria ging starten, was ik heel benieuwd wat dit coachingstraject mij ging brengen. Ik had van tevoren al wat informatie hierover gelezen en was enthousiast geraakt, doordat ik veel aspecten van het perfectionisme herkende en ik er graag mee aan de slag wilde om dit aan te pakken.

In het begin van het traject vond ik de methode even wennen, maar doordat Maria een fijne coach is en mij op mijn gemak stelde, werd het steeds makkelijker.

Ik heb vele inzichten en handvaten gekregen, ook mede namens het doorlezen van het boek 'Zeg me dat ik oké ben'. Ik ben dichter bij mezelf uitgekomen, kies nu vaker voor mezelf en maak fijnere keuzes waar ik dan ook achter sta. Ook ben ik blij dat ik mijn 'vrije kind' weer naar boven heb gehaald. Ik durf met vertrouwen te gaan voor mijn doelen die ik stel en zorg dat ik deze verwezenlijk binnen afzienbare tijd. Tevens geniet ik meer, heb weer ruimte voor spontane acties en kan mijn rust beter vinden en bewaken.

Kortom een fijn traject waarin veel te leren valt!


B.    Begeleider jeugd.


Ervaring coaching perfectionisme


Vanuit zelfontwikkeling en verschillende therapievormen in het verleden, heb ik reeds veel kennis over mijn zelfbewustzijn. Het perfectionisme en de daarbij horende valkuilen blijven echter een deel van mij waar ik moeilijk grip op krijg. Via Maria werd ik geattendeerd op een nieuwe coachingtechniek op het gebied van perfectionisme, die het onbewuste aanspreekt. Mijn interesse was gewekt.

Bij het lezen van de vragenlijst die vooraf ingevuld dient te worden, werd ik zelfs enthousiast. De vragenlijst was één grote bron van herkenning. Niet wetende dat zoveel van mijn dagelijkse problemen gekoppeld kunnen worden aan perfectionisme.

Tijdens de sessies maak je contact en ga je in gesprek met enkele delen van je onbewuste, die ik ervaren heb als het vrije kindsdeel en de ratio. Na al mijn persoonlijke ontwikkeling in het verleden verbaasde het mij, welke inzichten naar boven kwamen tijdens het contact maken met deze delen. Deze inzichten over mezelf had ik nooit eerder gehad. Ik merkte al vrij snel in het begin dat er wel dingen veranderden, maar kon nog moeilijk  duiden wat er precies veranderde. In de vervolgsessies kwamen blokkades aan de orde, waarmee ik ook via het onbewuste in contact kwam, waardoor ook hier een verandering ontstond. Dit gedeelte van de coaching heeft mij het meeste opgeleverd. Met het oplossen van deze ‘saboteurs’ voelde alsof alles op zijn plek viel.

Het uiteindelijke resultaat voor mij is dat ik me over sommige dingen, die voorheen dagelijks terug kwamen, totaal niet meer druk maak. Maar ook mijn algehele instelling is een stuk rustiger. Ik kan dingen veel beter op me af laten komen en heb daarin een basis vertrouwen ontwikkeld. Dit vertrouwen doet me denken aan de manier waarop je als kind vertrouwt op het leven en alles van dag tot dag op je af laat komen. Samengevat heeft het mij een vertrouwen in mezelf en mijn omgeving gebracht, wat mij rust geeft.


Ik ben buitengewoon positief verrast over  dit resultaat middels deze techniek. Het feit dat je in gesprek gaat met je onbewuste kan vaag klinken. Maria brengt het echter lekker aards en down to earth, wat ik als zeer prettig heb ervaren.


Luuk


Mijn leven was een stroomversnelling waarop ik weinig grip meer leek te hebben. Een uitdagende en verantwoordelijke baan, twee kleine kinderen, veel leuke dingen doen; het was er allemaal. Alleen echt ontspannen en genieten ging haast niet meer, en het energiepeil zakte steeds verder naar beneden. Ook was ik vooral bezig met wat anderen van me verwachtten of wat ik dácht dat ze verwachtten, waardoor ik zelden stilstond bij wat ik zelf eigenlijk wilde. Toen ik met het boek ‘Zeg me dat ik oké ben’, over perfectionisme en bevestigingsdrang, in aanraking kwam, leek dat boek wel over mij te gaan. Ik heb hoe ik dingen deed altijd maar als feit aangenomen, zo ben ik gewoon. Veranderen bleek moeilijk; ook al probeerde ik bewust dingen anders te doen. Nu heb ik geleerd dat dit eigenlijk patronen zijn die vanuit je onderbewuste aangestuurd worden en dat heeft een wereld voor me geopend. Zonder dat ik het bewust doe, maak ik nu na dit traject andere keuzes en gedraag ik me anders waardoor ik me een stuk beter voel en dichter bij mezelf blijf. Daardoor heb ik meer zelfvertrouwen en meer energie. Anderen merken het ook aan me. En dat zonder dat ik bewust dingen anders doe! Ik ben heel enthousiast over deze coaching methode en raad die iedereen aan die ook meer terug wil komen bij zijn/haar gevoel en meer in balans wil gaan leven waardoor keuzes veel gemakkelijker zijn. Met meer genieten en meer kwaliteit als resultaat!


Linda, Teamleider CommunicatieDe gesprekken met Maria heb ik als prettig en nuttig ervaren. Mijn werk- en privésituatie was helemaal uit balans. Tijdens mijn coachingstraject heb ik geleerd om weer naar mezelf te luisteren, te geloven in mijn eigen kwaliteiten en deze te benutten. Ik voel me nu sterker in mijn beslissingen, waardoor ik meer zelfvertrouwen heb gekregen en weer weet wie “ik” nu ben.

Ik zou Maria zeker aanbevelen bij anderen. Zij heeft mij erg geholpen met haar luisterend oor en inlevingsvermogen, daar ben ik haar heel dankbaar voor.

Simone, secretaressePerfectionisme en faalangst hebben me jarenlang beheerst. Door de OCP methodiek ben ik onbewust oude patronen gaan loslaten en nieuwe patronen gaan ontwikkelen. De zoektocht naar mijn “vrije kind” was emotioneel maar heel bijzonder en ik ben ontzettend blij dat ik dat deel in mij weer heb gevonden. Het zorgt ervoor dat ik iedere dag weer sterker in mijn schoenen sta en de dag vol optimisme en enthousiasme kan beginnen.

Angela, coördinator vrijwilligers